sponsor bağlantılar


Kolay Revani Tarifi için malzemeler

3 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için:

3 su bardağı süt
1 tane yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı (tepeleme)
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya

Şerbeti:
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
yarım limon suyu
 Öncelikle şerbetini hazırlayalım, bunun için bir tencereye su ve şekeri ilave edelim, karıştırarak kaynatalım, kaynamaya başlayınca kısık ateşte 5 dakika daha kaynatalım sonra yarım limon suyunu ilave edelim bir kaç taşım kaynayınca oçaktan alalım.
Karıştırma kabına, yumurtaları kıralım üzerine şekeri ilave edelim mikserle çırpalım. Üzerine sütü ilave edelim,1 çay bardağı sıvıyağ,1 su bardağı irmik,1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ilave edelim ve çırpmaya devam edelim.  Kıvama gelinceyağlı kagıt serdiğimiz  28-28 (sekize yirmisekiz boyutlarında) kare bir borcama  hazırladığımız harcı dökelim.önceden ısıtığımız 190 derecelik ısıda pişmeye bırakalım.
Biz bu arada, muhallabesini hazırlayalım bir tencereye sütü alalım üzerine, 1 tane yumurta, 3 yemek kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı (tepeleme),1 yemek kaşığı mısır nişastası,1 yemek kaşığı hindistan cevizi ilave edelim. Tel cırpıçı ile kaynaya kadar karıştıralım, kaynadıktan sonra 1 paket vanilyayı ilave edelim, bir kaç dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
Üzeri nar gibi kızaran pişen kekimizi, 15 dakika ılınmasını bekleyelim, ılınan keki yağlı kağıtla tepsiden çıkaralım. Önce iki eşit parçaya keselim, kestiğimiz her iki parçayı tam ortasından eşit iki parçaya bölelim. Kestiğimiz parçaları kırmadan alt kısmını fırın kabına alalım. Üzerine soğuk şerbetin yarısını bir kepçe yardımı ile her yerine gelecek şekilde dökelim. Üzerine tekrardan çırptığımız muhallebiyi  (ılık) dökelim yayalım. Muhallebinin üzerine kalan kek parçalarıyla kapatalım, kalan şerbeti kekin üzerine heryerine gelecek şekilde dökelim. Şerbetini çekip soğuması için, yaklaşık 40-45 dakika bir yerde bekletelim. Soğuyunca buzdolabında 4-5 saat bekletip dilimleyerek servise sunalım.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar