sponsor bağlantılar

MALZEMELER

  • Nane,
  • Limon,
  • su,
  • şeker,
  • rende,

HAZIRLANIŞI

  • Limonların kabuğu rendelenir sonra bir güzel suyu sıkılır ve biraz suyla karıştırılır sırf limon olmaz.
  • Sonra ince ince doğradığımız naneler bu sürahinin içine atılır ağzı kapatılıp dolapta soğumaya bir güzel bırakılır.
  • 2. Tarif
  • malzemeler:
  • 5 tane limon
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 tutam nane
  • 1) Limonların dışlarını güzelce yıkayıp, kabuklarını rendeleyelim. Sularını sıkalım. Limon suyu ve posalarını derin bir cam kaseye koyalım.
  • 2) Bu arada bir tencereye su, şeker ve rendelediğimiz limon kabuklarının 1/4 ünü koyarak kaynatalım. (Ben kalan limon kabuğu rendesini toz şeker ile karıştırıp bir kavanoza koydum. Keklere, pastalara, bütün vanilya kullanmam gereken yerlere bir tatlı kaşığı kullanıyorum. çok hoş bir aroma veriyor.)
  • 3) Kaynamış şerbeti limon suyu ve posalarının olduğu cam kaseye boşaltalım. Soğuyunca naneyi de ilave ederek kasenin ağzını streç folio ile kapatalıp 24 saat bekletelim.
  • 4) 24 saat sonra bir tülbent yardımı ile limonatayı bir sürahiye süzelim. Buzdolabında soğutalım. Servis yapacağımız zaman zevkinize göre soda veya soğuk su ilave edelim. Ayrıca buz, limon dilimi ve bir yaprak nane ile süsleyerek ikram edelim.Günde bir bardak limonata, vücudun direncini artırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar