sponsor bağlantılar

MALZEMELER:5 SU BARDAĞI SÜT
3 su bardağı su
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı tozşeker
2-3 yemek kaşığı gül suyu
2-3 parça dövülmüş damla sakızı

şerbet için:
3 su bardağı tozşeker
1 litre su
75 gr kavrulmuş antep fıstığı
50 gr kavrulmuş badem içi
2-3 yemek kaşığı gül suyu
süt su ve nişastayı tencereye alıp çırpma teli ile pürüzsüz olana dek çırpıyoruz
sürekli karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelene dek pişirin gül suyu ve damla sakızınıda ekleyip  bir taşım daha kaynatın
kare veya dikdörtgen bir cam tepsinin dibini su ile ıslatın muhallebiyi dökün ve soğumaya bırakın
soğuyunca üzerini strec folyo ile sarıp bir gece buzdolabında bekletin
şerbet için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatıngülsuyunu  ekleyip ocaktan alın
antep fıstıklarını sıcak su  ile bir taşım kaynatıp suyunu süzün
ve incezarlarını temizleyin
fıstıkları ve bademleri şerbete ekleyip  buzdolabında soğutun
tatlıyı küçük kareler halinde kesin soğuk şerbetin içine ekleyin tatlıyı şerbetle birlikte kaselere paylaştırıp 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar