sponsor bağlantılar

MALZEMELER:
1 yumurta
yarım p. yaşmaya
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. süt

1 fiske tuz
alabildiği kadar un
iç harcı için:
1 su b. iri çekilmiş ceviz
şerbeti için:
3,5 su b. su
3,5 su b. tozşeker
yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI:
İlk olarak karıştırma kabına süt, yağ ve yumurta alınarak çırpılır.
daha sonra azar azar un ilave edilir.bu arad şerbeti de hazırlanır.
 başka bir kapta kabartma tozu ve limon suyu karıştırılarak hamura 
ilave edilerek yoğrulur.hazırlanan hamur 10 - 12 bezeye bölünür.
bezeler tabak büyüklüğünde açılarak istenirse 6'şar 6'şar istenirse 
tamamı aralarına nişasta serpilerek üst üste konur. daha sonra 
hamur tepsi büyüklüğünde açılır.açılan hamur sıkıca sarılır.rolu 
haline getirilen hamur yarım saat buzdolabında bekletilir. 
hamur daha sonra1' er paramak arayla kesilir.kesilen hamur yan 
yatırılarak çay tabağı büyüklüğünde açılır.içine  ceviz konularak 
kapatılır.yağlanmış tepsiye dizlir. üzerine eritilmiştereyağı sürülerek 
önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.pişen tatlı fırından 
çıkarılarak tatlı sıcak şerbet soğuk olacak şekilde şerbeti verilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar