sponsor bağlantılar

Diyet Mini Ekler Tarifi için malzemeler

1000 gram, light süt
270 gram, tatlandırıcı
260 gram, tam buğday unu
1 tane yumurta
5 gram, vanilya
100 gram, light margarin veya 50 gram, beyaz şekersiz çikolata

Ekler kreması yapılışı
Tatlandırıcıyı 2 eşit parçaya bölelim, 135 gram tatlandırıcıyı bir kapta yumurta ile çok kabartmadan çırpalım. Bir köşeye sonra kullanılmak üzere bırakılır. Tatlandırıcının diğer yarısı 1000 gram sütle birlikte kaynatılır, tatlandırıcı ile kaynatılmış 1000 gram sütün 3/1 ayrılır. Ayrılmış 3/1 sütün el yakmayacak şekilde soğuması beklenir. Süt el yakmayak şekile geldiğinde, diğer kapta çırpılmış yumurta sütün içine eklenir. Ve çırpıcı sayesinde karışımın birbirine karışması sağlanır. Karıştırdığınız bu karışım biraz soğuyunca içine un ve vanilya eklenir. Cırpıcı yardımıyla homojen bir şekilde tüm malzemelerin karışması sağlanır. Diğer tarafta bekleyen 2/3 oranındaki süt, tekrar kaynatılmak üzere ocağın üzerine alınır. Süt kaynamaya başladığında diğer taraftaki yumurtalı karışım yavaş yavaş süte eklenir. Süt kaynadıkca koyulaşacaktır, eğer hızlı karıştırmazsanız dibini tutabilir, bu yüzden sert yumurta karıştırıcısıyla karıştırmayı deneyin. Hazırlanan karışım iyice koyulaşınca katı bir krema haline gelmeli ocaktan alalım. Sıcak halle bulunan krema fazla bekletilmeden temiz mutfak tezgahına boşaltalım, kremanın el yakmayacak duruma gelmesini bekleyelim. Bu sıcaklığa ulaştığı zaman, marğarin veya beyaz çikolata eklenir iyice karıştıralım. Light margarin veya çikolata sayesinde krmanın kurumaması ve daha lezzetli olması sağlanır. Hazırlanan krema oda sıcaklığında soğutulduktan sonra, buzdolabına alınır ve iyice soğutulmaya bırakılaır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar