sponsor bağlantılar

BİRGÜL ERDOĞAN adlı okurumuzun gönderdiği susamlı tahinli çörek tarifi
  • ½ çay bardağı susam yağı (Tahinin üzerinde biriken yağ kısmını kullanabiliriz)
  • ½ çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • ½ paket kabartma tozu
  • 2,5-3 su bardağı kadar un
  • 1,5 çay bardağı tahin
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı kavrulmuş susam
    • Sıvı yağ ile şeker fazla çırpılmadan karıştırılır.
    • Yumurta ilave edilir ve hepsi karıştırılır.
    • Nişasta, un ve kabarma tozu da ilave edilerek hamur elle yoğrulur.
    • Vakit varsa yarım saat kadar hamur dinlendirilir.
    • 5 cm kalınlığında merdane ile açıp çay bardağı ile yuvarlaklar elde ederiz.
    • Pişirme kağıdı serili tepside 160 derecede hafif sararıncaya kadar pişiririz.
    • Ilık çöreklerin üzerine tahinli şekerli malzeme sürülür.
    • 2 çörek birbirine yapıştırılır.
    • Kenarlara da biraz tahin sürülür ve susamlara bulanır.
    • Bir süre açıkta bırakılır ve ikram edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar