sponsor bağlantılar










  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı su
3
  1. Derin bir kasenin içinde su ve yağı karıştırın.
  2. Yufkanın birini mutfak tezgahına serin.
  3. Hazırladığımız su ve yağ karışımından 3-5 yemek kaşığı yufkanın üzerine dökün ve fırça yardımı ile her yerine sürün.
  4. Ardından yufkayı dörde bölün.
  5. Her dört parçanın uç kısımlarından geniş kısımlarına doğru büzerek toplayın.
  6. Büzdürülen yufkanın bir köşesine iç harcından 1 yemek kaşığı koyun.
  7. Yufkanın uç kısımlarını birbirinin üzerine kapatın.
  8. Aşama aşama resim ile göstermeye çalıştım, resimlerden de yardım alabilirsiniz.
  9. Diğer yufkaları da aynı şekilde büzdürün.
  10. Hazırladığınız parçaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  11. Üzerlerine yumurta sarısı, su ve zeytinyağı karışımından sürerek, fırına sürün.
  12. Üzeri kızarana dek pişirin.
  13. Fırından çıkardıktan sonra üzerine nemli havlu bir bez ile örterek 10-15 dakika dinlendirin.
  14. Börekler yumuşayacaktır.
  15. 5
  16. kolayevyemekleri.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar