sponsor bağlantılar










Malzemeler:

700 gram patates
350 gram kabak
2 taze soğan
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Karabiber
3 yumurta
Kızartmalık yağ ve tuz

Hardal Sosu İçin:
150 gram süt kreması
100 ml et suyu
3-4 çorba kaşığı hardal
Tuz, Karabiber
Bir miktar toz şeker
1-2 tatlı kaşığı nişasta
Yapılışı:

Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra tuzlu suda 15 dakika kaynatın.
Suyu süzüp patatesleri soğumaları için bir kenarda bekletin.
Kabağın kabuğunu soyup rendeleyin.
Taze soğanları yıkayıp, ince halkalar halinde doğrayın.
Patatesleri irice rendeleyin, kabak ve peynirle karıştırın.
Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Yumurtaları çırpıp ilave edin.
Bir tavada tereyağını eritin ve patatesli karışımdan yuvarlak şekiller oluşturun.
Her iki yüzünü 2′şer dakika yüksek ateşte kızartın.
Daha sonra orta ateşte 5-6 dakika kızartmaya devam edin.
Bu arada sos için süt kreması ve et suyunu karıştırıp içine hardal ilave edin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Nişasta’yı biraz suyla karıştırın ve sosa ilave edip kaynatın.
Sosu patateslerle birlikte servis edin.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar